שירות וטרינרי

  • השרות הווטרינרי האזורי עומד לרשותכם  24/7
  • מוקד טלפוני לפניות תושבים  *8451

השירות הווטרינרי הרשותי מטולה

מטרת השירות הווטרינרי לשמור ולהגן על בריאות הציבור מפני סכנות ונזקים שמקורם בבעלי חיים או במזון מן החי. פעילות זאת נעשית תוך שמירה על בריאות ורווחת בעלי החיים. פעילות השירות הווטרינרי נעשית בהתאם לחוקים ותקנות למטרות אלו.

  • חיסוני כלבת:

    על פי החוק כל בעל כלב חייב להחזיק ברישיון להחזקת הכלב.

    התנאים למתן הרישיון הם: חיסון כלבת בתוקף, קיומו של שבב אלקטרוני לזיהוי הכלב ותשלום אגרה. על פי החוק כל כלב מגיל 3 חודשים חייב בחיסון כלבת ובסימון בשבב.
    חיסוני כלבת בשירות הווטרינרי מתקיימים אחת לחודש בפרסום מראש במבנה המועצה.

ניתן לבצע חיסוני כלבת גם אצל וטרינרים פרטיים מורשים. הוטרינר המחסן יעביר דיווח על ביצוע החיסון לשרות הוטרינרי וכן ויעביר אגרה למועצה.

תעריפי אגרות הכלבת:

1. אגרת כלבת לכלב לא מעוקר/ לא מסורס – 370 שח.

2. אגרת כלבת לכלב מעוקר/מסורס – 51.5 שח.

3. אגרת כלבת לכלב צעיר- חיסון ראשון לכלבת – 66 שח.

4. אגרת כלבת לכלב לא מעוקר/לא מסורס שקיבל פטור – 66 שח.

5. סימון בשבב – 75 שח.

  • נשיכות:

    בכל מקרה נשיכה על ידי בעל חיים על הנפגע לשטוף היטב את האזור הפגוע במים וסבון במשך 5 דקות ולחטא בחומרי חיטוי. יש לפנות לקבלת טיפול רפואי במרפאה המטפלת ולהודיע על המקרה למשרד הבריאות בצפת בטלפונים 04-6994222/200.

    על פי החוק בעל הכלב או החתול שנשך חייב ליצור קשר עם הוטרינר הרשותי ולהעביר את כלבו לתחנת הסגר לתצפית כלבת תוך 24 שעות מרגע שנודע לו דבר הנשיכה. בפועל תהליך ההסגרה מתחיל בפניה של הנשוך, למשרד הבריאות נפת צפת. שם נבדק הנשוך ונקבע לו טיפול.  משרד הבריאות מוציא צו להסגרת בעל החיים הנושך (בהסתמך על עדות הנשוך). הצו מועבר לוטרינר הרשותי אשר אחראי על אכיפת ביצוע ההסגר. בעל החיים שנשך יוסגר לתצפית כלבת למשך 10 ימים מיום האירוע על חשבון בעליו. במידה ולא נראו סימני כלבת במהלך ההסגר ישוחרר לבעליו בתום ההסגר.

  • כלבים משוטטים:

    על פי החוק אין לשחרר כלב בשטח הציבורי כלל. כלבים משוטטים גורמים למטרד ומהווים סכנה לבריאות ולביטחון התושבים. כלב משוטט ילכד על ידי לוכד המועצה ויועבר לכלבייה. בעל הכלב יישא בהוצאות הלכידה, ההובלה והאחסון של כלבו. כמו כן צפוי בעל הכלב לקבל קנס מנהלי הקבוע בחוק.

  • עיקור חתולי רחוב:

    על מנת להגביל את אוכלוסיית חתולי הרחוב יתבצעו על פי החלטת מועצה מבצעים לעיקור וסירוס חתולי רחוב. לפני כל מבצע תצא הודעה לציבור. בתהליך זה מגיע צוות מקצועי אשר לוכד חתולי רחוב בשטחים ציבוריים ומעביר אותם למרפאה וטרינרית ייעודית לביצוע ניתוחי עיקור וסירוס. חתולים אלו יחוסנו כנגד כלבת ויסומנו על ידי קיטום אוזן שמאל. החתולים מוחזקים למעקב ומשוחררים למחרת במקומות מהם נאספו. 

  • פיקוח על עסקים:

    השירות הווטרינרי מפקח על עסקים המוכרים מוצרי מזון מן החי. פיקוח זה נעשה החל משלב הבקשה לרישיון עסק ובביצוע ביקורות בעסקים בשיתוף עם מחלקת רישוי עסקים ומשרד הבריאות. מטרת הפיקוח למנוע ייצור, שיווק והפצה של מוצרי מזון מן החי אשר מסכנים את בריאות הציבור.

    בכדי לייעל את הטיפול רצוי שתכינו מראש את מירב הפרטים החשובים לצורך הפניה, ביניהם כתובת הבעיה ושמות המעורבים. 

  • פניות תושבים:

    בדיקה וטיפול בפניות התושבים נעשית ברצינות רבה ובמסגרת החוק. כדי שנוכל לטפל בפנייתכם  בנושא כלבים משוטטים ושירותי לכידה יש לפנות לאיתן שקלים –   0535452762   

        לעניין חיסונים או אירוע נשיכה יש לפנות לווטרינר הרשותי ד”ר מורן מזרחי – 0528308921

  • בכדי לייעל את הטיפול רצוי שתכינו מראש את מירב הפרטים החשובים לצורך הפניה, ביניהם כתובת הבעיה ושמות המעורבים. 

התחברות אל האתר
דילוג לתוכן